טקס הענקת פרסי הגלובוס הירוק ייערך ביום ג' ה-7.6.16, א' סיוון תשע"ו. פרסי הגלובוס הירוק מוענקים זו השנה ה-13 ברציפות, והטקס נחשב לאירוע השנתי המרכזי של ארגוני הסביבה. זו הפעם השלישית בה ייערך הטקס במסגרת יום הסביבה בכנסת. את הטקס מוביל 'חיים וסביבה' – ארגון הגג של ארגוני הסביבה בישראל, בו חברים כ-100 ארגונים מכל רחבי הארץ. בטקס יוענקו אותות הוקרה ב-8 קטגוריות של מצוינות בפעילות למען הסביבה, וגלובוס אחד שחור, לגורם שפגיעתו בסביבה גדולה במיוחד. במהלך היום יערכו אירועים רבים בכנסת ובסביבתה (ועל כך בהודעה נפרדת). האירועים והאותות מתמקדים השנה בהתמודדות עם משבר האקלים המאיים על מדינות כל העולם ובכללן על ישראל ותושביה. בועידת האקלים בפריז התוו קווי הפעולה להתמודדות עם המשבר, "חיים וסביבה" בוחר להעניק ביום זה אותות הצטיינות ואותות התרשלות למי שבפועלם או במחדלם ייקבעו האם ישראל תהיה חלק מהפתרון או חלק מהבעיה. בין מקבלי אות הגלובוס הירוק השנהחברינו ושותפינו לפעילות :
אות "הגלובוס הירוק"למתנדב סביבתי ניתן לדנית קליין-גואטה, וחסן ג'יוסי, פעילים סביבתיים המתגוררים זה לצד זו, בישובים שער אפרים וקלנסאוה, שבמרחב השרון - משולש דרומי. יחד הם מובילים מאבק סביבתי יוצא דופן באיכותו, בתעוזתו ובהתמדתו. לאחר שבמשך עשורים רבים הפכו המזבלות ל"חלק מהנוף" באזור המשולש הדרומי, הובילו דנית וחסן מאבק כנגד אתרי פסולת לא מוסדרים, משרפות פיראטיות, ולמען אוויר נקי באזור הסובל מזיהום אוויר קשה. שותפות זו בולטת על רקע ניכור והעדר שיתוף פעולה בין יישובים סמוכים, יהודים וערבים, במרחב המשותף, העתיר במפגעים ובעבריינות סביבתית, ועל רקע אוזלת היד של הרשויות והממשלה. תושבי קלנסווה, טייבה ושער אפרים פועלים במשותף לקידום פתרונות בני קיימא לבעיית זיהום האוויר הכבד באזור, להסדרת אתרי הפסולת במרחב, ולהגברת המודעות להיבטים הבריאותיים של זיהום האוויר. הם פועלים למול בכירים במשרדי הממשלה, מדווחים על בסיס קבוע למשטרה ולמכבי אש ולצד מאבק אינטנסיבי מול הרשויות ברמות השונות הם מקדמים גם יוזמות חינוך ומעורבות קהילתית, בדרך המעודדת יחסי שכנות טובים בין המגזרים. בארבע השנים האחרונות נערכו אירועי סביבה משותפים, החל ביום הסביבה העולמי, דרך צעדה והקמת אוהל מחאה וכלה בפעילויות הסברה. דנית וחסן משלבים בפעילותם ההתנדבותית מחויבות אישית עמוקה ופועלים ללא ליאות מתוך הבנה שרק מאבק משותף של שכנים, ערבים ויהודים, יוכל להביא לפתרון המצב בסביבתם.
אות "הגלובוס הירוק" על מפעל חיים מוענק לפרופסור דני רבינוביץ, ראש בית ספר פורטר ללימודי הסביבה, באוניברסיטת תל אביב. ויו"ר האגודה לצדק סביבתי. פרופ' רבינוביץ מכהן מאז אוקטובר 2013 כראש בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר. בנוסף עוסק פרופ' רבינוביץ בפעילות התנדבותית ענפה ורבת שנים במסגרת ארגוני החברה האזרחית, ומקיים קשרים נרחבים עם עמותות סביבתיות בישראל ובעולם. מאז 2010 הוא מכהן כיו"ר האגודה לצדק סביבתי בישראל ומוביל את פרויקט "מחקר ומדיניות צדק אקלימי בישראל", שזכה להכרה בינלאומית. בעבר שימש במגוון תפקידים התנדבותיים ובהם יו"ר 'חיים וסביבה', ארגון הגג של ארגוני הסביבה בישראל (2006 - 2008); יו"ר 'גרינפיס' הים התיכון (2004-1999); סגן יו"ר 'גרינפיס' בריטניה (2012-2004) ונשיא האגודה האנתרופולוגית הישראלית.פרופ' רבינוביץ נחשב לדובר הבקיא והרהוט ביותר בישראל בנושא משבר האקלים וההתחממות הגלובלית, ואחד המומחים המובילים במחקרי מדיניות בתחומי אקלים וחברה בישראל ובעולם. פרופ' רבינוביץ פעל רבות להעלאת נושא האקלים על סדר היום הישראלי בסדרה של פרסומים מדעיים, בכתבות ובראיונות בתקשורת, בדיונים בכנסת, ובכנסים אקדמיים וציבוריים. לקראת ועידת קופנהגן ב-2009 השיק את הבלוג המשפיע "הומו קומבוסטאנס", בו ניתח את הסיכויים להשגת הסכם אקלים גלובלי, הסכם שהושג לבסוף בוועידת פריס 2015. בכך הנגיש את מדע האקלים על היבטיו השונים - המדיניים, הכלכליים והחברתיים - לציבור רחב ומגוון. ספרו "הנה זה בא – כיצד נשרוד את משבר האקלים" מהווה ניתח עיוני מעמיק של משבר האקלים הממחיש בשפה רהוטה כיצד ההתחממות הגלובלית תשפיע על חיי היומיום של כל אחד ואחת מאתנו.