מסמך רקע הסוקר את המתודולוגיה של הערכת מחזור חיים להערכת פליטות גזי חממה ממזון.
לייצור המזון לצריכת האדם, במיוחד בחקלאות התעשייתית, נודעת השפעה ממשית על היקף פליטות גזי חממה באופן ישיר או עקיף. גזי חממה אלו נוצרים בכל שלבי מחזור החיים של המזון, החל משלב החקלאות ותשומותיו, דרך הייצור, הפצה, קירור, קמעונאות, הכנת המזון בבית וכלה בסילוק הפסולת. באמצעות שיטת הערכת מחזור החיים (LCA) ניתן לנתח את פליטות גזי החממה, אשר קורות בכל אחד מהשלבים.
המסמך מציג בקצרה מהי מתודולגיית LCAוכיצד ומי משתמשים בו.
שימוש בשיטת הערכת מחזור חיים מבוצע במסגרת מחקר צדק אקלימי של האגודה לצדק סביבתי בשיתוף המכון למחקר חברתי אוניברסיטת תל אביב, ותודות למענק של קרן רוזה לוקסמבורג. במסגרת המחקר נבדקת ההשפעה של תחומי צריכה שונים על פליטות גזי חממה בקונטקסט של שכבות סוציו-אקונומיות בישראל. תחומי המחקר הם: אנרגיה, תחבורה, פסולת ומזון. גיא מילמן, תלמיד מחקר לתואר שני בבית הספר פורטר ללימודי סביבה, אוניברסיטת תל אביב, חוקר במסגרת הפרויקט צדק אקלימי ומרכז תחום צריכה וסביבה.