הסרט "מזג האוויר השתגע" ששודר בעיתוי בו הסתיימה ועידת האקלים העולמית בפריס שכבר הוכתרה כציון-דרך היסטורי במאבק של האנושות בהתחממות האקלימית, מובא בקישור לפניכם. הסרט עשוי במקצועיות רבה ומתמקד במופעי שינוי מזג האוויר שאת רובם הרגשנו כאן בישראל בקיץ האחרון ('החם ביותר בעולם' מאז תחילת המדידות לפני כמאה ושישים שנה) ובסוף אוקטובר עם אירועי גשם קיצוניים בעוצמתם ובמשכם (תשאלו את תושבי כפר סבא ורעננה), במשמעות לחיים של כולנו כאן תחת "איום אירועי אקלים קיצוניים" שיהפכו לשגרה באזורינו עם נדידה של 'קו המדבר' צפונה, שינוי המשטר הגשמים, ההכרח לשינוי בהרגלים ובצורך בהתבססות על פעילות יומיומית בשטחים מקורים וממוזגים (והמשמעות של כל אלה לצריכת האנרגיה), ועוד.
הסרט גם נוגע, בקצרה בלבד, במפת האינטרסים, הגלובלית והמקומית, שהכרות עם הטופוגרפיה שלה תאפשר לטפל בחסמים ביעילות, כמו למשל פירוק מונופול חברת החשמל (לא הוזכר), הסרת הבירוקרטיה ופתיחת הרשת לזרימה של 'אנרגיה נקייה', תרתי משמע; מעבר למשילות טובה יותר בהתמודדות פוליטית עם משבר האקלים ובהעלאת נושא האקלים גבוה על סדר היום של ממשלת ישראל, בוודאי לאחר היוודע תוצאות ועידת פריס בדבר הסכם אקלים חדש, מחייב. לסרט רואיינו מספר מומחים בהם מומחה למחלות זיהומיות בעקבות שינויי אקלים (יש ממה לפחד), דן אלון מהחברה להגנת הטבע וכן כרמית לובנוב, מנהלת האגודה לצדק סביבתי. בעת הכנת הכתבה , כשעדיין לא ברור היה מה יצליחו מנהיגי העולם להוציא תחת ידם בסיום ועידת האקלים בפריס, ויש להודות כי גם ההערכות האופטימיות היו שמרניות יותר מאשר ההסכם שנחתם בפועל, הצגנו את הקשרים הסבוכים של מפת האינטרסים האקלימית, הפרוטה לפוליטיקות קטנות וארוגה בסך אינטרסים מוכרים של הון-שלטון, שיקולי בחירות, אופק פוליטי קצר ומקסום ניצול משאבי טבע מתכלים, ורק כוכב אחד העז להגביה מעל כל אלה ולקרוא בקול ברור " אני קורא למאמץ אמיץ ואחראי לכוון מחדש את הצעדים שלנו, כך שימנעו את ההשלכות שלנו על הרס הסביבה. אני משוכנע שאנחנו יכולים לחולל שינוי, ואין לי ספק שארצות הברית והקונגרס שלה הם בעלי תפקיד חשוב בכך", אמר האפיפיור פרנציקוס מעל בימת בית הנבחרים
( הארץ, 18.11.15).מפה סבוכה זו כוללת את האיחוד האירופי שהציג יעד שאפתני של הפחתת פליטות גזי חממה של 40% עד 2030, כאשר מימוש יעד זה מאוים בין השאר ע"י פולין שהכלכלה שלה מבוססת על ייצור פחם ומימוש יעדי מעבר האנרגיה נמדדים ביחידות חוזק של איגודי הכורים, ולא רק זאת אלא שטצוק, הפולני, ראש נציבות האיחוד האירופי הנבחר, מחויב אולי לבחירות הבאות בפולין, ומותיר על כנה השאלה האם איגודי הכורים הם שיכריעו. בארה"ב, המהלך "שובר שתיקה" של אובמה שסלל את הדרך להסכם הפחתת הפליטות של סין , נתון לאינטרסים של פוליטיקה הביתית ולמגרש בו הקונגרס יכול אם רק יבחר שלא להעדיף טובת האזרחים, הסביבה ורווחת הורות הבאים, שלא לאשרר ההסכם. ומעל כולם הופיע האפיפיור שבהתגייסות יוצאת דופן, היסטורית ואולי חד פעמית הציב את שינויי האקלים והעוני הסביבתי המחריף בעקבות שינויי האקלים (פגיעות האוכלוסיות החלשות גדולה לאין שיעור מחלקן המזערי בהתחממות) כחובה מוסרית , לא פחות מאשר חברתית וכלכלית שעל הממשלים להתמודד עמה. ונראה עכשיו הדמות ההלכתית הבכירה בישראל שמצהירה על כך שהאקלים הוא הסוגיה המשמעותית ביותר שעל הממשלה לטפל. היבטים אלה כאמור הוצגו בראשי פרקים.
כרמית לובנוב carmit lubanov מנהלת האגודה לצדק סביבתי בישראל התראיינה לסרט (הראיון עם כרמית החל מהדקה ה- 30 לערך).
מתוך דף הפייסבוק של יוצר הסרט דני קושמרו: "מזג האוויר השתגע".
בתזמון באמת יוצא דופן, יום אחרי שידור הסרט סיכמו 195 מנהיגי מדינות העולם, אנשים שבדרך כלל לא יכולים להסכים אם אור בחוץ, חושך, או סתם ערפיח - על הסכם היסטורי לבלימת ההתחממות הגלובלית, לשינוי האקלים.
אולי באמת יש סיכוי לשינוי.
הסרט המלא לצפייה
http://www.mako.co.il/…/document…/VOD-89fe3e7bf5b8151006.htm